Torule Yemn "Taavi"
musta wielkopolskiori, 172cm
syntynyt 07.10.2021 Puolassa , 3-vuotias
kilparatsu: helppo A, 120cm, CIC2

VH21-100-0033

kasvattanut Yemene
omistaa Kikka Kaavi (VRL-15009)

Kehittävä kisaratsu

Kikka Kaavi on potentiaalinen ratsastaja. Kehittyminen on kuitenkin vielä kesken ja muutaman harrastemaastoratsun omistettuaan Kikka kaipaisi varteenotettavaa treenikaveria, jonka kanssa voisi edetä vähän pidemmälle kuin 15 kilometriä matkaratsastuskilpailuissa. Kikka ottikin yhteyttä entiseen valmentajaansa ja uuden treenikaverin etsimisprosessi alkoi. Suomestahan ei Kikan budjetille sopivaa hevosta löytynyt. Kaikki hevoset tuntuivat olevan jotenkin ylihintaisia, joten etsintää laajennettiin Eurooppaan. Valmentaja löysi muutamia hyviä vaihtoehtoja, mutta osa niistä oli jopa hieman liian hienoja.

Valmentaja linkkasi Kikalle Puolassa sijaitsevan Yemenen kasvattimyynnin ja siellä oli muutamia ihan kohtuuhintaisiakin nuorikkoja. Osa myytävistä roduista jäi mietityttämään Kikkaa, sillä hän ei ollut kuullut niistä aikaisemmin. Lyhyen googlettelun jälkeen Kikka alkoi kuitenkin lämmetä esimerkiksi hauskalta kuulostavaan wielkopolsiin. Puolalaiseen urheiluhevoseen. Kikka ja valmentaja pakkasi kamansa kasaan ja lensivät Puolaan. Kikka sai kokeilla moniakin eri hevosia, mutta ulkona käyskennellyt musta ori oli kiinnittänyt Kikan huomion. Sekin oli hänen onnekseen myynnissä, joten nainen pääsi hyppäämään selkään. Orin koko nimi oli Torule Yemn, mutta Kikka nimesi sen mielessään jo Taaviksi. Kikka oli mieltynyt tähän oriin ja ratsastuksen jälkeen valmentajakin myönsi, että meno näytti oikeen kivalta. Potentiaalia orilla on myös viedä Kikkaa eteenpäin, joten Taaviksi ristitty ori pakattiin mukaan ja palattiin Suomeen.

Tällaiselle hevosten hyvää luonnetta arvostavalle hevosihmiselle Taavi on oikein unelmahevonen. Se on kuuliainen ja asioihin hyvin lunkisti suhtautuva kaveri. Tulee usein vastaan jo tarhasta hakiessa, käppäilee sisälle pää olkapäähän nojaten ja karsinassa pyörähtää muutaman kerran ympäri ja jää noukkimaan karsinasta löytyviä heinänkorsia, jos sinne ei kukaan ihan tuppoa ole heittänyt. Ei vaadi kiinnisitomista, jos ei välttämättä halua, vaan seisoo nätisti paikallaan ilmankin. Erilaiset "odota"-käskyt sille on jo opetettu, eikä täten poistu karsinastaan, vaikka oven sattuisikin jättämään sepposen selälleen. Veden kanssa Taavi on hieman herkkä ja esimerkiksi vesiletkulla jalkojen kylmääminen voi olla haastavampaa, kuin kylmäsuojien laittaminen. Tajuaa kuitenkin vedenkin olevan miellyttävä asia, kuhan saa alkujärkytyksen pois. Tai sitten se jännityksen kohde onkin se letku. Ken tietää.

Ratsastaessa Taavi on todella kuuliainen ja yritteliäs. Sen selkään voi laittaa kenet tahansa ja ori yrittää parhaansa. Taaville onkin opetettu hyvin erilaiset avut ja selässä istuva on Taavin mielestä se pomo. Ori on tajunnut myös pääsevänsä helpommalla aivotyöllä, jos vain antaa ratsastajan keksiä mitä tehdään ja Taavi toteuttaa perässä. Orin vahvuus on epäilemättä esteet, sillä se keskittyy hypätessä todella hyvin. Rauhallinen tahti säilyy läpi tehtävien, mutta silti hyppää terävästi ja tarkasti. Ei usein kiellä, joka vaatiikin sen, ettei oria tuo esteelle epäreiluun paikkaan. Rohkeutensa takia soveltuu erinomaisesti myös kenttään, sillä maastoesteiden ylittäminen ei ole ongelma. Vesiesteellekkin menee, vaikka sitä saa rohkaista hieman napakammin.

Kuvien © VRL-13320

Sukutaulu

i. Kawalarz Ion
wielkopolski, musta, 169cm
ii. Kawaler GA iii. Protoz
iie. Krizia
ie. Trotzcata GA iei. Szcot
iee. Trotylia
e. Pantera di Sierra
anglo-trakehner, tummanruunikonkimo, 170cm
ei. Panteon eii. Arkan
eie. Palmetta
ee. Vendetta xx eei. Rattlesnake xx
eee. Violence xx

Kilpailukalenteri

Taavin kanssa on tavoitteena kilpailla kenttäratsastuksessa ainakin tasolla CIC2. Satunnaisia koulu- ja estekilpailuja saatamme kiertää kenttäratsastusta vahvistaaksemme.

Paikka ja aika Tapahtuma Luokka Tulos

Palkintokaappi

Kuvien © VRL-13320

Elämää Taavin kanssa

Lue päiväkirjaa

Ratsastaessa:
♥ Ratsastaessa suojat joka jalkaan
♥ Maastossa ja kisoissa korvahuppu
♥ Satula on kenttäsatula, joten sopii moneen
♥ Ratsastuksen jälkeen jalkojen kylmäys
Tallissa & tarhassa:
♥ Riimu pois tarhassa ja karsinassa
♥ Musta-ruskea ulkoloimi ulos talvella
♥ Klipataan talvella, joten tallissa sininen toppaloimi
♥ Ruokinta Rohtojuuren PERINTEINEN täysrehulla

Varusteet ostettu © OddPixel, Equestrian PRO, Sokka Luxuries ja Varustevaunu
Tarinahevoset